Очищення від накипу (декальцинація) – необхідна процедура у житті кожної кавоварки та кавоварки. У процесі експлуатації кавомашини накип утворюється на нагрівальних елементах і водних трактах незалежно від якості води, що використовується і чим інтенсивніше використовується ваш апарат, тим частіше в ньому утворюється накип.

Всі рекомендації з чищення кавоварки, як правило, містяться в інструкціях, що додаються. Ми в свою чергу звертаємо вашу увагу, що до певного апарату вказується рекомендований засіб для чищення, зазвичай того ж виробника, що і апарат. Використання інших засобів (або засобів, що не мають відношення до кофемашин взагалі) може призвести до небажаних наслідків.

Сама по собі накип впливає, в першу чергу, на смак напою – кава набуває дивного присмаку, більше того, стає навіть шкідливою. По-друге – деталі кавоварки повільно і впевнено зазнають корозії і стають непридатними. Результат – поломка та дорогий ремонт.

Автоматичні кавомашини, як правило, обладнані світловою сигналізацією, що повідомляє про необхідність найближчим часом провести чистку, яка, залежно від функціоналу, також може проводитися в автоматичному режимі. Якщо такої немає, то ми рекомендуємо чистити кавоварку раз на 4-6 місяців залежно від інтенсивності її використання.

Вибрати та придбати засоби для чищення можна тут